Schab pieczony na mleku

Martyna
Fit
20.12.2020 21:15
Schab pieczony na mleku

Składniki: – ok. 1kg schabu – 750ml mleka – 1 cebula – 2 łyżki masła – 1 łyżka słodkiej papryki – 1 łyżka majeranku – 2 łyżeczki soli – 1 łyżeczka pieprzu – 1/2 łyżeczki ostrej papryki – 3 liście laurowe – 6 ziaren ziela angielskiego Naczynie przykrywamy szczelnie folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 60 minut (1kg mięsa pieczemy 1h). Przyprawy (obie papryki, sól i pieprz) mieszamy ze sobą i obtaczamy w niech schab, a na wierzchu posypujemy majerankiem. Znacznie bardziej od takich szynek wolę pieczony schab, którego przygotowanie jest niezwykle proste, a starcza naszej rodzince na dość długo. Nawet te z dobrym składem wydają mi się podejrzane, kiedy nie są pakowane hermetycznie, a mają długi termin ważności… W garnku zagotowujemy mleko, cebulę, liście laurowe i ziele angielskie, doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Tak przygotowany schab świetnie sprawdzi się również na świątecznym stole, więc polecam go spróbować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/schab-pieczony-w-mleku/