Tort bezowy Dacquoise - dakłas

Martyna
Ciasta
08.03.2020 19:45
Tort bezowy Dacquoise - dakłas

Dodatkowo: – 125g mascarpone – 100g śmietanki 30% – 100g orzechów włoskich – 100g świeżych daktyli – 75g kajmaku – ciemne kakao Nagrzewamy piekarnik na 120 stopni. Wątpię 🙂 Składniki na bezę: – 190g drobnego cukru – 4 białka, o temp. pokojowej – szczypta soli W związku z tym, mam dla Was wyjątkowy przepis na jedno z najlepszych ciast – tortów, najlepszy jaki możemy sobie wyobrazić. Daktyle i orzechy siekamy i połowę z nich dodajemy do piany z białek, delikatnie mieszamy (uważamy, by daktyle się nie skleiły). Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, odrysowujemy okręg (używając np. dużego talerza) i wykładamy na niego pianę, dorównując ją do narysowanego okręgu. Tak przygotowaną bezę wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 120 stopni i pieczemy 30 minut. Witam Was wszystkich moi kochani, a w szczególności kobietki – bo dziś jest nasze święto. Przygotowany krem nakładamy na ostudzoną bezę, tak by górna warstwa lekko się zapadła.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/tort-bezowy-dacquoise-daklas/