Bigos z kiszonej kapusty i karkówki

Martyna
Boże Narodzenie
21.12.2020 21:30
Bigos z kiszonej kapusty i karkówki

🙂 Składniki na 5-6 porcji: – 800-1000g kiszonej kapusty – 750ml bulionu (lub 750ml wody + 2 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego) – 400g karkówki – 200g kruchej kiełbasy – 2 cebule – 1 marchewka – 40g suszonych grzybów – 2 łyżki powideł śliwkowych – 2 łyżki koncentratu pomidorowego – 1 łyżka masła – 1 łyżka oleju – 1 łyżka majeranku – 1/2 łyżeczki kminku – 1 liść laurowy – 2 ziela angielskie Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju w dużym garnku. Kiełbasę pokrojoną w kostkę dodajemy do kapusty i gotujemy przez 30 minut. Następnie dodajemy suszone grzyby (większe możemy połamać), przykrywamy, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 45 minut. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz masło, mieszamy i zagotowujemy. Smacznego! Dodajemy listek laurowy, ziela angielskie, kminek, majeranek, powidła i mieszamy. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso i dokładnie je obsmażamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/bigos-z-kiszona-kapusta-i-karkowka/