Faszerowane papryki w cieście francuskim

Martyna
Przekąski
30.10.2019 18:39
Faszerowane papryki w cieście francuskim

Składniki na 10 papryk: – 5 podłużnych papryk – 125g serka śmietankowego – 125g sera cheddar – 1 mały pęczek szczypiorku – 1 dymka – 1 ząbek czosnku – 2-3 łyżki mleka – sól, pieprz – 1 arkusz ciasta francuskiego – 1 żółtko – 1 łyżka majonezu – ziarna pieprzu czarnego Papryki myjemy, kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Przepis ten świetnie sprawdzi się nie tylko jako przekąska na Halloween’owej imprezie, będzie pyszną przekąską na każdą okazję, a wystarczy pominąć wykonanie oczu. Jeżeli masa będzie zbyt zwarta, dodajemy 2-3 łyżki mleka, jeśli nie – pomijamy ten składnik. W misce łączymy serek, starty ser, drobno posiekany szczypiorek, drobno pokrojoną dymkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski za pomocą zwykłego noża lub noża do pizzy. Gdy ostygną, za pomocą łyżeczki lub szprycy cukierniczej tworzymy oczy majonezem i uzupełniamy ziarnami pieprzu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/faszerowane-papryki-ciescie-francuskim/