Bananowe pierniczki

Magdalena
Ciasta
20.12.2020 21:05
Bananowe pierniczki

Składniki: 150 g mąki pszennej + 1-2 pełne łyżki 3 łyżki gęstego przecieru bananowego PURENA 3 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody 2 łyżki masła 2 łyżki miodu 3 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie: Do miski wsypujemy 150 g mąki, dodajemy płynny miód i rozpuszczone masło. Składniki wstępnie mieszamy łyżką, następnie wyrabiamy ręka dosypując w razie potrzeby 1-2 pełne łyżki mąki pszennej. Pierniczki układamy w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. PURENA – 100% owoców i warzyw zamkniętych w wygodnej saszetce Na stronie PURENA znajdziecie też wiele pysznych inspiracji kulinarnych. Bananowe pierniczki – szybkie pierniczki bez jajek Rozgniatamy ręką lub wałkujemy na grubość 4-5 mm ((lub ciut grubiej, ale nie cieniej, bo od tego zależy puszystość pierniczkó). Ja dziś polecam Wam jednak prosty przepis na bananowe pierniczki 😀 Dziś mam dla Was przepis na pyszne bananowe pierniczki. Te szybkie pierniczki bez jajek śmiało możecie przygotować wspólnie z dziećmi. PURENA posiada w swojej ofercie też zupy krem bez konserwantów, cukru i barwików. W ofercie PURENA znajdziecie też inne 100% przeciery owocowe: mango, jabłko i brzoskwinia. Spróbujcie też pysznej lemoniady i kompotów PURENA (np. 1 saszetka daje 2 L gotowej lemoniady). Jak przygotować bananowe pierniczki bez jajek? Szukacie przepisu na szybkie pierniczki? U mnie były 2 łyżki, ale zawsze róbcie to stopniowo. Odstawiamy je na chwile w chłodne miejsce. Proste, pyszne pierniczki last minute, od razu gotowe do jedzenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/bananowe-pierniczki/