Zobaczcie krótki film jak zrobić taką rybę👇👇👇 Rybę osuszamy ręcznikiem papierowym, posypujemy solą i pieprzem ,kroimy na kawałki ,obtaczamy w mące i smażymy na oleju na złoto z obu stron. Składniki: 1kg ryby (filet bez ości) 1-2 cebule mąka do panierowania olej do smażenia sól, pieprz czarny i pieprz ziołowy na zalewę: 5 szkl wody (u mnie szklanka zawsze ma 250 ml) 1 szkl octu 10 % 7 liści laurowych i 8 ziela angielskiego łyżeczka soli i 6 łyżek cukru 2 łyżki żelatyny Przygotowanie: Cebulę kroimy w piórka również podsmażamy na oleju ,doprawiamy solą i pieprzem ziołowym . Pyszna rybka w zalewie galaretkowej z octem , przekładana smażoną cebulką .Idealna przekąska na wigilijny stół, Rybę układamy w słoiku na przemian z cebulką i zalewamy gorącą zalewą. Zapraszam również na inne moje przepisy na rybę: