Sałatka z tofu i pieczonych warzyw

Agnieszka
Sałatki
09.12.2020 13:09
Sałatka z tofu i pieczonych warzyw

Składniki 1 opakowanie tofu 1 brokuł 1 pęczek rzodkiewek 1 czerwona cebula 1 mały słodki ziemniak 1 puszka cieciorki (400 ml) Duża garść szpinaku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki oleju Rozgrzej na patelni łyżkę oleju, smaż na nim tofu aż podsmaży się z każdej strony. Łatwe Liczba porcji: 2 Sałatka z tofu i pieczonych warzyw jest bardzo prostym do zrobienia daniem, zdrowym i sycącym, które spokojnie możesz podać na obiad. Do sałatki z tofu możesz dodać dowolne warzywa, jakie masz w lodówce: kalafiora, bakłażana, cukinię. Spróbuj innych dań z tofu, np. przepis na sałatkę COBB Podziel brokuła na różyczki, posiekaj cebulę w talarki, a rzodkiewki na pół. Wysyp na niego upieczone warzywa oraz tofu. Możesz też zrezygnować z tofu lub zastąpić je serem typu haloumi, albo krewetkami. Sól Pieprz Dresing 250 ml jogurtu 0 proc. 2 ząbki czosnku drobno starte 1 suszona papryczka chili (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 2 W międzyczasie: Odciśnij tofu z wody. Wystarczy wstawić warzywa do pieca, usmażyć tofu, potem wymieszać składniki i gotowe. Sałatka z tofu to samograj. Przełóż warzywa na tackę do pieczenia. Wymieszaj warzywa w poszczególnymi przyprawami oraz olejem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/salatka-z-tofu-z-pieczonymi-warzywami/