Kokosanki

Ewa
Ciasta
09.12.2020 13:50
Kokosanki

To jedna z propozycji na ciasteczka świąteczne. 4 białka 120 g drobnego cukru 200-250 g wiórków kokosowych 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Białka ubijamy na sztywna pianę. Formując okrągłe ciasteczka, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-18 minut (do lekkiego zezłocenia). Trzymane w temperaturze pokojowej po czasie nieco twardnieją i nabierają chrupkości. Ciasteczka wychodzą słodkie, mocno kokosowe i nieco gumiaste. Idealne, by zaspokoić potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego, lub by wykorzystać nadmiarowe białka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/12/09/kokosanki/