Pasztet z pieczoną papryką na kanapki

Kasia

Śniadania

09.01.2020 12:24

Pasztet z pieczoną papryką na kanapki

Zobaczcie film jak zrobić taki pasztet- to bardzo proste⇓⇓⇓ Składniki: 35 dag wątróbki drobiowej 40 dag piersi z kurczaka 1 cebula 2-3 łyżki smalcu 2 papryki czerwone 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu mielonego pół łyżeczki czosnku suszonego łyżeczka papryki mielonej słodkiej płaska łyżeczka oregano szczypta curry Przygotowanie: Przekładamy do miski a na tej samej patelni smażymy na łyżce smalcu pokrojoną w grubszą kostkę pierś z kurczaka na złoty kolor,na koniec smażenia wciskamy do mięsa czosnek przez praskę i jeszcze kilka sekund przesmażamy. Jeśli chcecie żeby stał trochę dłużej to zakręćcie szczelnie słoiki i pasteryzujcie przez ok 30 min.(pamiętajcie ,żeby zostawić ok 1,5 cm miejsca pod pokrywką ,żeby się szczelnie zamknęły podczas pasteryzowania) Po ty czasie wyjmujemy paprykę i przekładamy do szklanej miski ,przykrywamy szczelnie folią spożywczą i odstawiamy na ok 20-30 min ,żeby się zaparzyła. Na smalcu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę,jak zmięknie,dodajemy pokrojoną drobniej wątróbkę i smażymy aż całkiem nie będzie surowa. Do wystudzonego mięsa z wątróbką i cebulką,dodajemy wszystkie przyprawy i paprykę obraną ze skórki ,wszytko razem blendujemy na gładką masę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/01/pasztet-drobiowy-z-pieczona-papryka.html