Tatar ze śledzia po węgiersku

Tatar ze śledzia po węgiersku

Składniki: 400 g filetów śledziowych (około 4-6 sztuk) 3 ogórki konserwowe 2 jajka ugotowane na twardo 1 papryka czerwona (świeża lub marynowana) kilka marynowanych grzybków (leśnych lub pieczarek) 1 mała cebulka łyżka musztardy, np. sarepskiej, miodowej łyżka płynnego miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżeczka ostrej papryki mielonej sól Jeśli lubisz jeść śledzie, ta propozycja jest dla Ciebie😉 To smaczny pomysł na zimną przekąskę, która sprawdzi się, gdy trzeba przygotować coś dobrego na Wigilię, domową imprezę lub spotkanie z przyjaciółmi. Po 2-3 godzinach moczenia sprawdź, czy są nadal zbyt słone – jeśli tak, wymień wodę na świeżą i ponownie odstaw na godzinę lub dwie. Natomiast śledzie solone należy namoczyć w zimnej wodzie lub mleku i odstawić na kilka godzin, by sól odmokła. Gotowy tatar podawaj w miseczce lub na talerzu (uformowany przy pomocy miseczki lub foremek).

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnesos.com.pl/tatar-ze-sledzia-po-wegiersku/