mąki 2-3 łyżki oleju sól szczypta brązowego cukru (naleśniki są na wytrawnie, więc cukier można całkiem pominąć lub dodać tylko symboliczną ilość) Farsz: 6-7 porów 1 mała cebula 150 g boczku w plastrach 80 g szynki parmeńskiej (Prosciutto di Parma) masło pieprz, sól parmezan Gdy nieco się wytopi dodajemy cebulę oraz pory (w razie gdyby boczek był mało tłusty należy dolać odrobinę oleju). Udostępnij Zapisz Pomysł, by naleśniki podać z nadzieniem porowym z boczkiem spodobał mi się od razu. Potwierdziło się więc, że naleśniki wcale nie muszą być podane z dżemem, czy serem. Mojej Rodzince – niestety nie;) Każdy do takiego połączenia podchodził sceptycznie i kręcił nosem na taki wybór… A podduszone pory idealnie komponują się z boczkiem i długo dojrzewającą szynką. Farsz wykładamy na naleśniki, posypujemy wiórkami parmezanu, dowolnie zwijamy. mleka 1 szkl. wody gazowanej 3 i 1/2 szkl. Naleśniki: 2 jajka 3 szkl.