Można je chrupać same, albo maczać w sosie czosnkowym albo hummusie. Paluchy z parmezanem i bazylią Składniki: 7 g suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 100 ml lekko ciepłej wody 50 g parmezanu 1 łyżeczka suszonej bazylii 700 g mąki 1 łyżeczka soli 60 ml oliwy sól gruboziarnista albo maldon do posypania po wierzchu Wrzucam tu przepis na drożdżowe paluchy z parmezanem i bazylią, które upiekłam jakiś czas temu na przekąskę pod filmowe seanse. Ciasto podzielić na pół, rozwałkować nadając formę prostokąta, na grubość palca, następnie pokroić w paski. Drożdże rozpuścić w cieplej wodzie z cukrem i odstawić do wyrośnięcia na 10 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://cookingforemily.pl/2020/11/drozdzowe-aluchy-z-parmezanem-i-bazylia/