Wegańskie kotlety buraczano - jaglane

Dorota

Obiad

02.12.2020 20:30

Wegańskie kotlety buraczano - jaglane

Składniki: 1 duży upieczony burak, starty na tarce o drobnych oczkach 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (około 3/4 szklanki suchej) 2 zabki czosnku, posiekane 1/2 cebuli dymki, drobno posiekanej 1 łyżka uprazonych ziaren słonecznika i 1 łyżka uprazonych pestek dyni 1 pęczek posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, 1 łyżeczka kuminu 3 łyżki mąki – jakakolwiek, ja użyłam mąki z ciecierzycy Przygotowanie: Dobrze jednak, jeżeli mamy wcześniej upieczone i wystudzone buraki, więc warto rozpocząć planowanie dzień wcześniej! takie kotlety smakują świetnie w towarzystwie świeżego szpinaku, możecie je też podać z inną ulubioną sałatką albo surówką. Zdrowe pieczone kotleciki z kaszy jaglanej Te kotlety to doskonały sposób na wykorzystanie kaszy jaglanej z wczorajszego obiadu i resztek buraków. Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęciam do śledzenia mnie na Instagramie i Facebooku! A jeżeli robimy je od zera, to i tak nie zajmie to wiele roboty – po prostu trzeba ugotować kaszę, wymieszać z resztą składników, ulepić i upiec. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, formujemy w dłoniach kotleciki i układamy na blasze do pieczenia.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/weganskie-kotlety-buraczano-jaglane/