Składniki na 6 dużych ciastek: opakowanie ciasta francuskiego (275-300 g) 2 jabłka (średniej wielkości) 4 łyżeczki cukru, cukru trzcinowego lub ksylitolu 1 łyżeczka cynamonu jajko do posmarowania cukier puder do posypania Ciasto francuskie rozwiń i przekrój na pół przecinając nożem wzdłuż, a następnie podziel na kwadraty (w sumie 6 kwadratów). Gotowe ciastka ułóż na blaszce zachowując odstępy (około 2 cm), wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem i wstaw je do rozgrzanego piekarnika. Czubkiem noża narysuj na kwadratach linię łączącą dwa przekątne rogi i na jednej połowie układaj łyżeczką porcje jabłek. Zrobisz je raz dwa, gdy… przyjdzie Ci ochota na coś słodkiego … Upieczone możesz posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub jeszcze przed pieczeniem posypać grubym cukrem dekoracyjnym. gdy chcesz zabrać coś dobrego do szkoły, pracy lub na piknik🙂 Drugą połowę możesz pozostawić bez zmian lub zrobić 2-3 nacięcia nożem dla dekoracji. Jabłka obierz, przekrój i usuń gniazdo nasienne – pokrój je w kostkę.