Blog: Kulinarne S.O.S.

Kulinarne S.O.S.

Krabowe kąski – apetycznie złociste, smaczne i bardzo sycące 😉 Dzięki smażeniu paluszki stają się delikatniejsze w smaku. Mogą być świetną przekąską dla rodziny i dla gości. Dobrze smakują z …

Wiszące pałki kurczaka – Kulinarne S.O.S.

Taki sposób pieczenia pałek podsunął mi mąż. To świetny patent!😉 Zawieszone na ruszcie podudzia opieką się z każdej strony równomiernie. A dodatkowo są FIT, ponieważ tłuszczyk, który się z nich …

Kotleciki drobiowe – Kulinarne S.O.S.

Niewielkie kotleciki zrobione z piersi kurczaka. Smaczne, szybkie w przygotowaniu i niedrogie 😉 Można je podawać z ryżem, frytkami i surówką lub zimnym sosem (np, czosnkowym , pomidorowym , curry …

Kulinarne S.O.S.

Pyszne delikatne mini gołąbki z klasycznym mięsno-ryżowym nadzieniem😉 Po ugotowaniu bardzo dobrze zachowują swój kształt, nie rozwijają się i są bardzo miękkie. Można je podać bez dodatków lub z ulubionym …

Kulinarne S.O.S.

Wspaniały słodki napój z gotowanych truskawek, zwykle słodzony cukrem lub miodem😉 Szybki, prosty i bardzo zdrowy. Przygotowany jedynie z kilku prostych składników. Można go pić na ciepło lub na zimno …

Pasta serowa z zielonymi oliwkami – Kulinarne S.O.S.

Smakowite smarowidło do pieczywa zrobione z oliwek, serka śmietankowego i parmezanu😉 Gotowe w kilka minut. Dobrze smakuje również z tortillą, krakersami lub chrupkim pieczywem.

Pierogi z soczewicą – Kulinarne S.O.S.

Uwielbiam pierogi z soczewicą – to jeden z ulubionych smaków mojego dzieciństwa😉 Są pracochłonne w przygotowaniu, ale za to pyszne i bardzo sycące. Świetne jako samodzielne danie lub dodatek do …

Shake czekoladowy – Kulinarne S.O.S.

Pyszny lodowy napój, który będzie wspaniałym deserem lub orzeźwieniem w ciepłe słoneczne dni😉 Jest szybki i łatwy w przygotowaniu. Świetny zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Można też stworzyć …

Mięso po rosole w sosie śmietanowym – Kulinarne S.O.S.

Zaskakująco pyszne danie z mięsem po rosole. Jest bardzo łatwe i szybko się je robi. Do przygotowania wystarczy tylko kilka prostych składników, ale za to efekt jest zaskakująco smaczny. Danie …

Pierogi ruskie – Kulinarne S.O.S.

Klasyczne pierogi ruskie wypełnione nadzieniem z twarogu, ziemniaków i cebulki😉 Są pyszne, sycące i niedrogie. Świetnie smakują nawet po odsmażeniu.

Bigos z białej kapusty – Kulinarne S.O.S.

Taki bigos może być smacznym samodzielnym daniem lub dodatkiem do obiadu😉 Jest szybki i łatwy do zrobienia. Pasuje do pieczywa, kaszy, ziemniaków, a nawet makaronu (np. łazanek).

Lemoniada arbuzowa – Kulinarne S.O.S.

Arbuzada, czyli po prostu lemoniada zrobiona z arbuza😉 Doskonale gasi pragnienie. Przyjemnie chłodzi i orzeźwia. To wspaniały napój na upalne letnie dni. Posmakuje dzieciom i dorosłym.

Genialna mrożona kawa z bananem – Kulinarne S.O.S.

Wspaniały napój kawowo-bananowy! Jest po prostu PYSZNY!😉 Idealnie chłodzi w upalne letnie dni. Doskonały do śniadania lub na deser. Napój można osłodzić cukrem, ale jeśli wolisz wersję FIT, dodaj miód …

Koktajl bananowo-jeżynowy – Kulinarne S.O.S.

Pyszny witaminowy napój z bananem i jeżynami😉 Świetny do śniadania, na deser oraz by zaspokoić mały głód. Będzie jeszcze zdrowszy, jeśli zamiast cukru, dodasz miód lub syrop z agawy. Jeżyny …

Kotlety ryżowe z żółtym serem – Kulinarne S.O.S.

Prosty i smaczny dodatek do obiadu – doskonały zamiennik klasycznych gotowanych ziemniaków. Można je podawać z surówką, ciepłym lub zimnym sosem😉 Są sycące i niedrogie. To dobry sposób na wykorzystanie …

Surówka z białą rzodkwią – Kulinarne S.O.S.

Domowa surówka obiadowa z białą rzodkwią😉 Smaczna, zdrowa i bogata w witaminy. Pasuje do wielu dań, zarówno wegetariańskich, jak i mięsnych (np. kotletów, pieczeni).

Masło z rzeżuchą – Kulinarne S.O.S.

Coś dobrego dla osób, które lubią rzeżuchę😉 Takie masełko jest dobre do smarowania pieczywa, do mięs lub potraw z grilla🙂 A jeśli masz foremkę, możesz zrobić z niego wielkanocnego baranka.

Kluski leniwe – Kulinarne S.O.S.

Kluski leniwe są nazywane też pierogami leniwymi – to smaczne tanie danie zrobione z twarogu, mąki i jajka🙂 Skąd taka leniwa nazwa? A stąd, że do przygotowania używa się tych …