Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka Marynata: 3 łyżki suszonego lubczyku 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka czosnku granulowanego 1/2 ostrej papryki 250 g pieczarek 200 ml śmietanki 30% 3 łyżki oleju sól, pieprz 400 g makaronu kokardki 1 pęczek świeżej natki pietruszki Makaron wrzucamy z powrotem do garnka, podlewamy wodą z gotowania i dodajemy sos z kurczakiem. Dodajemy wszystkie składniki marynaty, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę (jeśli mamy czas). Smażymy mieszając do momentu aż nadmiar soku z pieczarek wyparuje. Gdy mięso będzie ścięte ze wszystkich stron dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/11/makaron-z-kurczakiem-w-lubczyku-z.html