SKŁADNIKI: Ciasto: 600 g mąki pszennej (+ mąka do oprószenia blatu) 150 ml wody 200 g jogurtu naturalnego 20 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka cukru 2 łyżeczki soli Nadzienie: 200 g mięsa z piersi indyka 1,5 łyżka przyprawy Gyros 2 łyżki oleju 200 g sera feta 200 g sera żółtego 4 jajka Do miski wkładamy drożdże, zasypujemy cukrem i mieszamy do momentu aż się rozpuszczą. Zalewamy ciepłą wodą, dodajemy 5 łyżek mąki. Mieszamy aby nie było grudek. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 minut do wyrośnięcia. Do zaczynu dodajemy jogurt, pozostałą …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/08/chaczapuri-z-indykiem.html