Składniki: około 2 kg małych podgrzybków z podciętymi trzonkami 1 cebula 2 łyżki soli Marynata: 1 i 1/4 szklanki octu 4 szklanki wody 2 łyżki cukru 2 łyżeczki soli 10 ziaren ziela angielskiego 4 listki laurowe 1 łyżka gorczycy 1 łyżka ziaren pieprzu Grzyby odcedzamy, a do garnka wlewamy świeżą wodę, którą również doprowadzamy do wrzenia z dodatkiem 1 łyżki soli. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem 1 łyżki soli. Gorącą zalewę wraz z przyprawami i cebulą wlewamy do słoiczków z grzybami. Do wrzątku wrzucamy przygotowane grzyby, gotujemy przez 10 minut. Do garnka wlewamy ocet oraz wodę, dodajemy wszystkie składniki marynaty, Wsypujemy pokrojoną cebulę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2022/10/marynowane-podgrzybki.html