Składniki / 4 porcje: – 500g mięsa mielonego z indyka – 1 jajko – bułka tarta – sól, pieprz, – olej rzepakowy – 300 g makaronu Sos: – 2 puszki krojonych pomidorów – 3/4 cebuli pokrojonej w kostkę – 2 posiekane ząbki czosnku – pół pęczka bazylii – szczypta cukru – łyżka koncentratu pomidorowego – 2 łyżki oliwy z oliwek – sól i pieprz – parmezan do posypania Przygotowanie: Przygotuj pulpeciki. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i podsmaż na niej cebulę z czosnkiem przez ok. 2-3 minuty. Następnie dodaj pomidory z puszki i duś na średnim ogniu ok 3 minuty. Następnie rozgrzej patelnie, obtaczaj małe kuleczki w bułce i smaż kilka minut na złoty kolor. Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie odcedź i wymieszaj z sosem. Tak przygotowany makaron wyłóż na talerze a na wierzchu umieść pulpeciki.