Składniki na 20 sztuk: – 100g mąki pełnoziarnistej 2000 – 100g purée z dyni – 100g pestek dyni – 80g mąki pszennej 650 – 80g masła – 80g erytrolu – 50g płatków owsianych – 45g suszonej żurawiny – 1 żółtko – 1 łyżeczka cynamonu – ½ łyżeczki sody oczyszczonej – ¼ łyżeczki soli Przepis na 20 sztuk, jedno ciastko to ok. 111kcal, B: 3g, T: 6,3g W: 17,6g. Zazwyczaj kupuję większe okazy, z jednej części przygotowuję zupę krem z dyni na mleczku kokosowym, a pozostałą część piekę i blenduję na purée. Wciąż mieszając dodajemy purée z dyni, żółtko oraz sól. Na koniec dodajemy płatki owsiane, pestki dyni oraz żurawinę i ręcznie zagniatamy. Ostatnio w mojej kuchni króluje dynia i podejrzewam, że u wielu z Was również.