Budyń jaglany z kaszy jaglanej z wanilią FIT

Martyna
Desery
12.10.2016 10:41
Budyń jaglany z kaszy jaglanej z wanilią FIT

Składniki: – 1 litr mleka (np. kokosowego – nie mleczka z puszki!, krowiego, migdałowego..) – 200g kaszy jaglanej (2 woreczki) – laska wanilii *opcjonalnie: coś do posłodzenia (ksylitol) Świetnie sprawdza się w najróżniejszych potrawach, jako baza jagielnika (sernika z kaszy jaglanej), baza na spód do tart wytrawnych i słodkich, jako dodatek do obiadu, czy właśnie jako podstawa domowego budyniu jaglanego. Dodajemy wydrążone ziarenka wanilii wraz z laską i gotujemy 20-25 minut na średnim ogniu, aż kasza będzie bardzo miękka. Kasza jaglana ma idealny, delikatny smak, który bez problemu możemy komponować ze słonymi czy słodkimi dodatkami. Nie umniejszając innym kaszom, jest również bardzo zdrowa i powinniśmy włączyć ją do naszej diety.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/budyn-jaglany-wanilia/