Omlet brokułowy

Ewa
Śniadania
03.11.2020 7:40
Omlet brokułowy

Prawda jednak jest taka, że omlety kocham po prostu wszystkie i jeszcze nie jadłam takiego, który by mi nie smakował;) Ten zazwyczaj przygotowuję, gdy zostanie mi trochę brokuła z innego dania, czasami więc dodaję go do omletu więcej, czasami mniej, ale zawsze smakuje mi tak samo dobrze;) około 1/2 małego brokuła 4 jajka 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 1 ząbek czosnku szczypta proszku do pieczenia 100 g żółtego sera, startego na dużych oczkach tarki sól, pieprz Przykrywamy pokrywką i smażymy na bardzo małym ogniu przez około 15 minut. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Udostępnij Zapisz Korci mnie, by napisać, że to jeden z moich ulubionych omletów… Na patelni o średnicy 28 cm rozgrzewamy masło. W końcu nie skłamałabym, gdyż często go przygotowuję. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/11/03/omlet-brokulowy/