Żytnie racuchy drożdżowe z jabłkami FIT

Martyna
Fit
27.10.2020 20:20
Żytnie racuchy drożdżowe z jabłkami FIT

Przepis na 4 spore porcje, z czego jedna to ok. 438kcal, B: 10,5g, T: 13,3g, W: 74,5g. Składniki: – 300-350g jabłek – 300g mąki żytniej 720 – 280ml mleka – 2 jajka – 50g erytrolu – 35ml oleju – 30g drożdży – szczypta soli Dodatkowo: erytrol w pudrze Jabłka obieramy, pozbywamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę, ścieramy na tarce lub rozdrabniamy w malakserze. Na koniec łączymy z jabłkami, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut do wyrośnięcia. W misce drożdże rozpuszczamy w mleku, a następnie łączymy z mąką, jajkami, erytrolem, olejem i solą. Od wielu dni chodziły za mną racuchy, aż w końcu wzięłam się w garść i postanowiłam je zrobić. 3. Ciasto przekładamy do miski z jabłkami i mieszamy, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 20 min do wyrośnięcia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/zytnie-racuchy-drozdzowe-z-jablkami-fit/