Zupa krem z pieczonych pomidorów

Agnieszka

Zupy

27.10.2020 10:25

Zupa krem z pieczonych pomidorów

Składniki: 2 kg pomidorów 2 gałązki rozmarynu 2 łyżki oliwy kilka ząbków czosnku 2 litry bulionu warzywnego (np takiego) 2 łyżki masła klarowanego 1 cebula pół łyżeczki papryki słodkiej sól, pieprz Wykonanie: Pomidory myjemy, osuszamy i układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą. Pomidory polewamy również po wierzchu oliwą i układamy na nich gałązki rozmarynu oraz wkładamy pomiędzy pomidory kilka ząbków czosnku. Wpadłam na pomysł żeby ugotować zupę z pieczonych pomidorów. Dostałam większą ilość pomidorów i trzeba było coś z nimi zrobić :) Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy do garnka na rozgrzane masło klarowane.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://surowkowezycie.blogspot.com/2020/09/zupa-krem-z-pieczonych-pomidorow.html