Mus orzechowy z czekoladą - wegański

Martyna
Desery
27.04.2020 19:06
Mus orzechowy z czekoladą - wegański

Składniki na mus: – 150g masła orzechowego – 140ml aquafaby (wody spod ciecierzycy w słoiku lub puszce) – 3 łyżki syropu klonowego – 3 łyżeczki pasty kokosowej + 5 łyżeczek wody (lub 4 łyżki mleczka kokosowego) – 1/2 łyżeczki soku z limonki – szczypta soli W misce łączymy masło orzechowe, syrop klonowy i mleczko kokosowe na jednolitą, gładką masę, a w razie potrzeby dodajemy odrobinę wody (maksymalnie 3 łyżki) i dalej mieszamy. Aquafabę umieszczamy w czystej i suchej misce, dodajemy sok z limonki, sól i ubijamy na sztywną pianę. Składniki na czekoladę: – 100ml napoju roślinnego – 80g gorzkiej czekolady Dodatkowo: sól morska w płatkach MUS: Pastę kokosową rozcieńczamy wodą, uzyskując w ten sposób mleczko kokosowe. Czy nie brzmi to świetnie, że wykorzystując 1 słoik z ciecierzycą, a korzystając z jego 2 składników otrzymujemy 2 cudowne dania? CZEKOLADA: W kąpieli wodnej łączymy napój roślinny z połamaną lub posiekaną czekoladą, całkowicie studzimy. Otrzymaną masę przelewamy do 6-8 szklaneczek i wstawiamy na 8h lub całą noc do lodówki, by mus zastygł.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/mus-orzechowy-z-czekolada-weganski/