Smażony ryż z grzybami leśnymi i jajkiem Składniki: 1 cebula 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła ok 300 g grzybów leśnych ok 100 g ryżu 2 łyżki sosu sojowego sól, pieprz 1 jajko dwie łyżeczki posiekanej dymki Wykonanie: Ugotować ryż do miękkości - można użyć wcześniej ugotowanych resztek ryżu. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki, dodać do cebuli, smażyć n, mieszając z każdej strony aż się dobrze podsmażą i zbrązowieją ( ok 10-15 minut), w połowie smażenia posolić. Jajko zmieszać z sosem sojowym, popieprzyć, dodać na patelnię, wymieszać i smażyć aż się jajko zetnie. Cebulę drobno posiekać, na patelni rozgrzać oliwę i masło, dodać cebulę i podsmażyć aż się lekko zarumieni.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2020/10/smazony-ryz-z-grzybami-lesnymi-i-jajkiem.html