KANAPKA NR 1Składnikistostowany usmażony na patelni grillowej chlebajvar lub inna pasta z papryki i/lub pomidorówkawałki tuńczyka w zalewie własnejpokrojone oliwkibazyliaKANAPKA NR 2Składnikistostowany usmażony na patelni grillowej chlebkilka łyżek pasty z tuńczykakaparyogórekczarnuszkaKANAPKA NR 3Składniki:stostowany usmażony na patelni grillowej chlebkilka łyżek pasty z tuńczykajajko na twardoszczypiorekKANAPKA NR 4Składnikistostowany/usmażony na patelni grillowej chlebrozgniecione avocado z sokiem z cytryny (albo guacamole)kawałki tuńczyka w zalewie własnejczerwona cebula#MasterTuńczyk 1 puszka tuńczyka w kawałkach w zalewie własnej3 łyżki majonezu1/2 łyżeczki musztardy (z ziarnami lub dijon)2 łyżki soku z cytrynysól, pieprz do smakuopcjonalnie: koperekTuńczyka odsączyć, przełożyć do miski i zmieszać wszystkie składniki. Na śniadanie albo przekąskę, idealnie też się sprawdzą na imprezie (tylko trzeba zrobić tuż przed imprezą, żeby chleb nie zmiękł).