Kotle ty z brokuła i ciecierzycy z guacamole 1 brokuł 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 g suchej ciecierzycy (albo puszka ciecierzycy w zalewie) 2 jajka duża garść kolendry 1 łyżeczka mielonego kminu 1 łyżeczka soli pieprz pół łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka soku z cytryny do podania: guacamole, opcjonalnie- śmietana Ciecierzycę namoczyć na noc. Dziś zdrowo - kotlety z brokuła i ciecierzycy podane z guacamole i śmietaną. rozdrobnić Brokuła umyć i obsuszyć, podzielić na mniejsze części i rozdrobnić w melakserze, przełożyć do ciecierzycy. Ja do przygotowania używam ugotowanej uprzednio ciecierzycy, ale można też użyć takiej z puszki. Jak używacie ciecierzycy z puszki to opłukać i odsączyć na sitku. W smaku przypominają trochę falafele, ale różnica taka, że nie smaży ich się w głębokim tłuszczu.