Kawa i maliny to pyszny duet. składniki: 300 ml śmietanki 30 % 250 g mascarpone 7 podłużych biszkoptów ok 250-300 g malin 1/2 szklanki zaparzonej kawy do nasączenia biszkoptów ok 2 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalenej starta czekolada lub kruche ciastko czy wafelek do posypania Kawę do nasączenia biszkoptów przygotować wcześniej i wystudzić, posłodzić. Następnie kawałki biszkopta delikatnie nasączonego w kawie i znowu warstwa malin (kilka zostawić na dekorację na wierzchu). Na wierzchu ułożyć troszkę kremu i udekorować pozostałymi malinami, listkiem mięty i posypać startą czekoladą. Na dno każdego pucharka nałożyć czubatą łyżkę kremu, potem kilka malin. Z podanych składników wyszło mi 7 pucharków ale wszystko zależy od wielkości naszych pojemniczków.