Krem z pieczonej cukinii i papryki

Monika
Zupy
14.10.2020 22:19
Krem z pieczonej cukinii i papryki

składniki: 1kg młodej cukinii, u mnie żółta 1 duża czerwona papryka ok 750 ml bulionu 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sól,pieprz do smaku Cukinię pokroić w grube plastry razem ze skórką. Warzywa wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 20-30 minut aż skórka papryki zacznie się dobrze brązowić. Papryki choć nie dużo to nadaje ten specyficzny smak zupie, cukinia jak zawsze to dobry składnik na kremową zupę. Do garnka trafiła żółta cukinia z dodatkiem czerwonej papryki i powstała pyszna zupa krem w kolorze pomarańczowym. W warzywniaku już ostatnie cukinie więc na koniec sezonu raczę się ich smakiem ile mogę. Zagotować i gotować ok 5 minut, potem zupę zmiksować blenderem na krem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2020/10/krem-z-pieczonej-cukinii-i-papryki.html