składniki: ciasto naleśnikowe 2 szklanki mleka 1 szklanka wody, może być gazowana 2 jajka ok 3 szklanek mąki 2 łyżki oleju duża szczypta soli farsz 600 g karkówki 1 czerwona cebula 1 średnia czerwona papryka 1 średnia marchewka 1 puszka mix fasoli z cieciorką Bonduelle 1 słoiczek przecieru pomidorowego ( 300 ml ) sól,pieprz słodka papryka oregano olej do smażenia oraz starty ser żółty do posypania Składniki na naleśniki umieścić w misce i dokładnie zmiksować. Paprykę pokroić w drobną kostkę, fasolę z cieciorką osączyć z zalewy. Polecam też inne naleśniki z mięsem: Naleśniki z kurczakiem i brokułem Gdyby ciasto wyszło za gęste dolać ciut wody lub mleka, ciasto powinno swobodnie rozpływać się po patelni. Gdy większość płynu odparuje dorzucić paprykę i fasolę z cieciorką. Następnie dodać mięso mielone i smażyć aż mięso zmieni kolor. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju.