Omlet po japońsku

Śniadania
13.10.2020 20:53
Omlet po japońsku

Omleta przełożyć jak najbliżej brzegu patelni i wylać kolejną część jajek, tak aby łączyły się z niezawiniętą częścią omleta (zdjęcie poniżej). Fajna odmiana dla klasycznego omleta – jajka z dodatkiem sosu sojowego, zwijane w charakterystyczny sposób. Na koniec podsmażyć gotowego omleta jeszcze przez chwilę z dwóch stron. Omleta zwijać przy użyciu widelca lub pałeczek w rulon (jak naleśnika). Przełożyć na talerz, odeczekać kilka minut do lekkiego przestudzenia i pokroić w poprzek na mniejsze kawałki. Składniki: 4 jajka 2 łyżki sosu sojowego jasnego szczypta soli olej do smażenia

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/omlet-po-japonsku/