Składniki na 1 kg ogórków gruntowych: 3/4 szklanki octu 2 szklanki cukru 4 łyżki oleju 1 średnia główka czosnku 2 łyżki soli 2 łyżeczki chili (w zależności od upodobań można dodać więcej) Ogórki umyć, odkroić końcówki i przekroić wzdłuż na 4 części. Nie układać jednak za dużo ogórków w jednym słoiku, bo zalewa za bardzo się wychłodzi po zalaniu i jest ryzyko że słoiki się nie zawekują. Ułożyć w nich gęsto ogórki (później się kurczą) i zalać gorącą zalewą. W pysznej słodko-kwaśnej zalewie, z dużą ilością czosnku i chili. Wypełnione słoiki zakręcić i odwrócić na kilka godzin do góry dnem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/ogorki-slodko-kwasne-z-chili/