Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 50 g drożdży 1/2 szklanki cukru + 2 łyżki 500 g mąki pszennej 1 szklanka ciepłego mleka 2 jajka 125 g masła lub margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki oleju szczypta soli marmolada 1, 5. Rozwałkowałam na okrąg ciasto jasne, później ciasto ciemne i teraz ciasto ciemne nałożyłam na jasne, jeszcze troszkę rozwałkowałam tym razem oba. Po tym czasie ja najpierw ciasto jasne wyjęłam na stolnicę oprószaną mąką, wyrobiłam ręcznie dosłownie kilka minut. U mnie rogaliki z marmoladą, do przepisu nie dodawałam proszku do pieczenia tak jak w oryginale, bo stwierdziłam, że nie jest potrzebny jak są drożdże. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej w odstępach rogaliki, bo nam urosną i każdy za pomocą pędzelka smarujemy jajkiem. Drugie robimy na odwrót najpierw ciemne potem na to jasne. 6. Ciasto ostrym nożem dzielimy na 12 w miarę równych części (trójkątów). Tak szukałam przepisu w sumie to jakiegoś nowego, innego i znalazłam ten na rogaliki dwukolorowe (klik). Do tego co zostanie nam w misie dodajemy 2 łyżki kakao i oleju. Wyrabiamy ciasto robotem około 15 minut, ręcznie 10 minut. Mieszamy, nakrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut. Podzieliłam ciasto na 4 części jedno i drugie.