DESER Z KREMEM CZEKOLADOWYM, BANANEM I PIERNIKIEM

Beata
Desery
10.09.2018 10:55
DESER Z KREMEM CZEKOLADOWYM, BANANEM I PIERNIKIEM

Składniki na 4 porcje: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 2 większe banany 2 łyżki kremu czekoladowego 4 serca toruńskie w lukrze (pierniczki, mogą być inne) 1 łyżeczka cukru pudru 1. Robimy to na niskich obrotach i tylko do połączenia się składników 3. Banany obieramy i kroimy w plasterki, a serca piernikowe kruszymy na mniejsze kawałki. Do szklanek na spód dajemy krem jasny, następnie pokruszone serca piernikowe (po jednym do każdej szklanki), następnie krem czekoladowy i na wierzchu układamy banany. W misie miksera ubijamy śmietanę, do ubitej dajemy serek mascarpone, zmniejszamy obroty miksera i miksujemy tylko do chwili połączenia się składników. Ja w poniedziałek witam Was pysznym, na pewno kalorycznym deserem z kremem czekoladowym, bananem i piernikami. 2. Krem dzielimy na dwie części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2018/09/deser-z-kremem-czekoladowym-bananem-i.html