Prosty chlebek bananowy

Natalia
Fit
12.09.2020 9:17
Prosty chlebek bananowy

3 lub 4 dojrzałe rozgniecione banany 75 g oleju roślinnego 1/2 szklanki ksylitolu (opcjonalnie) 1 jajko 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli Clebek jest mięciutki, wilgotny, idealny na przekąskę, ale również na śniadanie, najlepiej z dodatkiem masła orzecowego lub dżemu. Ten chlebek taka najbardziej klasyczna i prosta wersja, jeśli chcemy możemy dodać do niego dowolne ulubione dodatki w postaci owoców, przypraw i orzechów, czy czekolady. Piec przez 50 – 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C, lub krócej, do tzw. suchego patyczka. W dużym naczyniu wymieszać olej, jajko oraz rozgniecione widelcem banany.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2020/09/najprostszy-chlebek-bananowy_11.html