3 marchewki 1 pietruszka korzeń natka z dwóch pietruszek puszka białej fasolki razem z zalewą pół cebuli łyżka masła klarowanego 3 ząbki czosnku 2 cm korzenia imbiru pół łyżeczki kurkumy pół łyżeczki curry łyżeczka garam masala sól, pieprz Pewnego dnia naszło mnie na warzywne danie jednogarnkowe. W tym czasie dodajemy przyprawy (kurkumę, curry, garam masalę, sól i pieprz).Marchewki i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki (większe plasterki możemy przekroić na połówki) i wrzucamy do cebulki. Znalazłam w lodówce białą fasolkę w puszce, zaglądnęłam do szuflady z przyprawami i mnie natchnęło na takie oto curry warzywne :) W ulubionym warzywniaku kupiłam piękną marchewkę z natką i korzeń pietruszki również z natką. Serwujemy z ulubioną kaszą albo możemy zjeść tak jak jak lubię z kromką żytniego chlebka posmarowaną masłem. Z natki marchewki zrobiłam pesto do makaronu natomiast resztę warzyw wykorzystałam do tego dania.