Czekoladowa tarta z bakaliami (bez cukru, bez glutenu)

Agnieszka
Ciasta
16.01.2020 15:52
Czekoladowa tarta z bakaliami (bez cukru, bez glutenu)

200 g mąki (100 g kokosowej, 50 g ryżowej, 50 g jaglanej) 100 g masła 2 łyżki erytrolu 3-4 łyżki zimnej wody 3 kopiate łyżki masła 3 łyżki erytrolu 2 łyżki kakao 4 łyżki mleka (lub 2 łyżki mleczka kokosowego i 2 łyżki wody) ulubione owoce różne orzechy, ziarna, bakalie Pieczemy do zrumienienia 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na początku na termoobiegu a pod koniec pieczenia tylko grzanie z dołu. To ciasto bardzo smakowało moim koleżankom z pracy więc chyba jestem na dobrej drodze ;) Wyklejamy ciastem formę na tartę wychodząc trochę na boki. Od pewnego czasu robię wszystko, aby ograniczyć ilość cukru w swojej diecie choć jest to bardzo trudne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://surowkowezycie.blogspot.com/2020/01/czekoladowa-tarta-z-bakaliami-bez-cukru.html