SKŁADNIKI *blaszka 24x24cm MASA BUDYNIOWA -750ml mleka -200g masła -0,5 szkl cukru -1 cukier waniliowy -3 żółtka -3/4 szkl mąki pszennej tortowej GALARETKA -2 galaretki malinowe na 500ml wody -ok 300g malin -800ml wrzątku DODATKOWO -około 32 szt herbatników maślanych (mi wystarczyło opakowanie 250g) Mi na jedną warstwę weszło 13 sztuk, na herbatniki wykładamy gorącą masę, wyrównujemy, przykrywamy drugą warstwą herbatników. Powstałą masę wylewamy na gotujące się mleko z masłem i mieszamy najlepiej trzepaczką do zgęstnienia i uzyskania gładkiego budyniu. Do miski dajemy 1/2 szkl cukru, 3 żółtka, szklankę mleka, cukier waniliowy i 3/4 szkl maki pszennej tortowej. Do garnka dajemy 500ml mleka i 200g masła-stawiamy na gazie. Dno blaszki 24x24cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie układamy na dnie herbatniki. Do zimnej galaretki dajemy 300g malin, mieszamy i odkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Następnie do miski dajemy 2 galaretki malinowe, 750 ml gorącej wody-mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.