Ja klasycznego budyniu nie lubię, ale wersja jaglana skradła moje serce od pierwszego spróbowania, mam nadzieję, że z Wami też tak będzie ;-) Składniki: - 1 szklanka kaszy jaglanej - 2 1/2 szklanki wody - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 1 szklanka jagód (świeżych lub mrożonych) - 1/2 szklanki jeżyn (świeżych lub mrożonych) - miód do smaku - jeżyny, borówki do dekoracji (świeże lub mrożone) Wykonanie: Na wierzchu kładziemy kleks z jogurtu, układamy jeżyny, borówki. Dziś mam dla Was kolejną, wakacyjną, śniadaniową (choć świetnie sprawdzi się także na deser) propozycję. Zdejmujemy z ognia, do gorącej dodajemy jogurt, jagody, jeżyny i miód do smaku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://blog.karolinapolkowska.pl/2020/08/jagodowy-budyn-jaglany-z-jezynami.html