⦁ 200 g ryżu białego ⦁ 1 cebula ⦁ 3 łyżeczki curry ⦁ 2 łyżeczki kurkumy ⦁ 3 liście kafiru Jest syta, pożywna i rozgrzewająca - w sam raz na obiad po jesiennym, chłodnym spacerze ;-) Składniki: ⦁ 250 g piersi z kurczaka ⦁ 200 g zielonej fasolki szparagowej ⦁ 1 puszka mleka kokosowego ⦁ olej ⦁ opcjonalnie: placki pita, tortille do podania Wykonanie: Fasolkę szparagową gotujemy na parze. ⦁ kilka świeżych listków mięty ⦁ sól, pieprz Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, smażymy aż się zeszkli, a następnie dodajemy kurczaka. Wówczas na patelnię dodajemy sól, pieprz, curry, kurkumę, kafir i podsmażamy około 3 minuty. ⦁ sok z limonki
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://picante-jalapeno.blogspot.com/2018/10/zote-curry-z-zielona-fasolka-szparagowa.html