Tosty z awokado, jajkiem i boczkiem

Bogumiła

Śniadania

19.07.2020 20:21

Tosty z awokado, jajkiem i boczkiem

Składniki: - 4 jajka na twardo - 1 awokado - 150 g boczku wieprzowego w plastrach - 1 duży pomidor - 8 kromek pieczywa tostowego - 4 łyżki sosu Trinidad Scorpion od Roleskiego - sól, czarny pieprz - olej roślinny np. rzepakowy Sposób przygotowania: Krok 1: Pieczywo posmaruj sosem trinidad scorpion, następnie nałóż porcję pokrojonych jajek na twardo, plastrów awokado oraz dwa plastry usmażonego na złoto boczku. Jajka ugotowane na twardo przełóż do miski, następnie pokrój na mniejsze kawałki, ja użyłem do tego celu krajalnicy do jajek. Z dodatkiem sosu Trinidad Scorpion ta na pozór łagodna kanapka, zamienia się w piekielne smakowity kąsek. Boczek w plastrach podsmaż na oleju roślinnym na ładny rumiany kolor. Krok 3: Chleb opiecz w tosterze, na patelni grillowej lub np. w piekarniku. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook. Tosty z awokado, jajkiem i boczkiem to bardzo fajna propozycja, która sprawdzi się jako pozycja śniadaniowa lub np. kolacyjna.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/artykuly/przepisy/rozne-przepisy/tosty-z-awokado-jajkiem-i-boczkiem/