Sałatka z jesiennych warzyw Składniki: 200 g czarna soczewica 100 g marchwi 150 g dyni 80 g kapusty 150 g kalafior 100 g kabaczek lub np. cukinia 2 łyżki oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka kolendry mielonej 0,5 łyżeczki płatków chili 1 łyżeczka czosnku granulowanego 100 g jabłka Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki soli 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Krok 1: Soczewice przepłucz pod bieżącą wodą. Skrop 2 łyżkami oliwy z oliwek, posyp 0,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczką kminu rzymskiego, 1 łyżeczką kolendry mielonej, 1 łyżeczką czosnku granulowanego, 0,5 łyżeczki płatków chili. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook i Instagram. Jesień za pasem, czas z warzyw letnich przestawić się na jesienne. Oliwę wymieszaj z solą i sokiem z cytryny. Dlatego mam dzisiaj dla Was pyszną sałatkę z dodatkiem jesiennych warzyw oraz czarnej soczewicy. Po tym czasie odcedź soczewicę z nadmiaru wody, następnie odstaw do wystygnięcia.