Hmmm, pomyślę;) Leniwe pierogi z mąka ryżową Składniki (na 2 porcje): 300g twarogu 1 jajko łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżka kaszy manny 3 łyżki mąki ryżowej (lub zwykłej) + do podsypywania do podania: jogurt, miód, masło, dżem, owoce - wg uznania Twaróg rozetrzeć z cukrem i jajkiem, wsypać kaszę mannę i mąkę ryżową, wymieszać. Wyciągając z lodówki pół kostki twarogu zastanawiałam się nad usmażeniem mini syrników, ale ostatecznie lenistwo wzięło górę i owe mini serniczki wylądowały w garnku z wrzącą wodą. Wyszły pyszne leniwe pierogi, które zjadłam z malinami, jogurtem, zarumienioną bułką tartą, miodem i z przeogromnym apetytem na dokładkę;) Z ciasta uformować wałek, podsypując mąką, pokroić na kawałki o grubości ok 1cm.