Pianka truskawkowa na biszkopcie

Kasia
Ciasta
13.07.2020 14:34
Pianka truskawkowa na biszkopcie

Ilość: 16 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Pianka truskawkowa na biszkopcie przygotowanie: 30 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 20min czas całkowity: 8 godzin Składniki: Biszkopt 3 jaja 60 g drobnego cukru 1 łyżeczka skórki z cytryny 75 g mąki pszennej tortowej 25 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oleju Pianka truskawkowa 20 g żelatyny + 3 łyżki zimnej wody 400 g truskawek 450 - 500 g serka naturalnego 400 g śmietany kremówki (do ubijania) 75 g cukru pudru 1 łyżka z soku z cytryny Dodatkowo 2 opakowania galaretki truskawkowej 750 ml wody truskawki do dekoracji Przygotowanie: Biszkopt 3 jaja 60 g drobnego cukru 1 łyżeczka skórki z cytryny 50 g mąki pszennej tortowej 25 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oleju Jaja ubić z cukrem na puszystą prawie białą masę. Pianka 20 g żelatyny 400 g truskawek 450 - 500 g serka naturalnego 400 g śmietany kremówki (do ubijania) 75 g cukru pudru 1 łyżka z soku z cytryny Truskawki zmiksować blenderem na gładki mus, wymieszać z sokiem z cytryny. Truskawki zmiksować blenderem na gładki mus, wymieszać z sokiem z cytryny. Śmietanę ubić, odstwić na bok. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do musu truskawkowego i dokładnie wymieszać. Jednak bardzo lubię przygotowywać ciasta i inne słodkości, a z racji sezonu wybrałam coś pysznego z truskawkami w roli głównej. Dodatkowo 2 opakowania galaretki truskawkowej 750 ml wody truskawki do dekoracji Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić na kilka minut, aby napęczniała. Serek krótko zmiksować z cukrem pudrem, odstawić na bok. Biszkopt Jaja ubić z cukrem na puszystą prawie białą masę. Serek krótko zmiksować z cukrem pudrem, odstawić na bok. Zbierałam się już bardzo długo i oto w końcu nadeszła pora na pierwszy wpis. Jeżeli również będziecie mieć takich głodnych pomocników, to proponuję zaopatrzyć się w więcej truskawek niż jest w przepisie ;-) Pianka Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić na kilka minut, aby napęczniała. Ciasto przełożyć na głęboką blachę (22 x 32 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć na głęboką blachę (22 x 32 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Dodać skórkę i sok z cytryny. Tężejącą galaretkę wylać na piankę truskawkową, ponownie schłodzić. Dodać skórkę i sok z cytryny. Tężejącą galaretkę wylać na piankę truskawkową, ponownie schłodzić. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do musu truskawkowego i dokładnie wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.pelnytalerz.com/2013/07/pianka-truskawkowa-na-biszkopcie.html