Imprezowe przekąski – część 2

Katarzyna
Przekąski
17.12.2019 15:15
Imprezowe przekąski – część 2

Z racji zbliżających się Andrzejek mam dla Was kolejną porcję przepisów na imprezowe przekąski, które możecie zrobić szybko, prosto i przede wszystkim smacznie 😉 Ogórkowe roladki duży ogórek papryka czerwona, żółta i zielona marchewka serek typu cream cheese koperek Za pomocą obieraczki do warzyw tniemy umytego ogórka wzdłuż tworząc paski. Przestudzony szpinak wykładamy na płat ciasta francuskiego i rozsmarowujemy równomiernie na całej powierzchni zostawiając ok. pół centymetra miejsca na najdłuższym brzegu. Szpinak w cieście francuskim 450g mrożonego szpinaku 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz 50ml śmietanki 18% 1 jajko Ser ścieramy na tarce (w przypadku mozzarelli możemy użyć wcześniej startej lub po prostu kroimy ją w kostkę). Gotowe! Bułeczki a’la pizza opakowanie ciasta na pizzę 250g salami lub szynki 150g sera (u mnie mozzarella) papryka (opcjonalnie) Następnie przy użyciu nitki dzielimy ciasto na części (najlepiej jest podkładać nitkę pod ciasto i przecinać je tworząc supełki, wielkość zależy od Was). Foremkę wkładamy do piekarnika na ok 20 minut lub do momentu lekkiego wyrośnięcia i zarumienienia ciasta. Na ogórku układamy po 2 kawałki każdego z warzyw oraz kawałek koperku. Przecież nikt nie ma czasu na stanie w kuchni 😉 Ciasto zwijamy tworząc długą roladę tak, by łączenie było na dole. Pieczemy ok. 10-15 minut lub do momentu, w którym ciasto nabierze złotego koloru. Na każdym kwadracie układamy po trochu wędliny, sera i papryki. Gotowe porcje układamy na blasze łączeniem do dołu i smarujemy pozostałym jajkiem. Szpinak wrzucamy na patelnię z odrobiną oliwy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mostekwkuchni.pl/imprezowe-przekaski-czesc-2/