Całość podgrzewamy na większym ogniu przez kilka minut (nie mieszając) aż cukier się rozpuści. Całość podgrzewamy na większym ogniu przez kilka minut (nie mieszając) aż cukier się rozpuści. Za pomocą dwóch widelców wgniatamy masło w herbatniki do utworzenia jednolitej masy o konsystencji mokrego piasku. Za pomocą dwóch widelców wgniatamy masło w herbatniki do utworzenia jednolitej masy o konsystencji mokrego piasku. Na suchą, rozgrzaną patelnię wsypujemy cukier tak, by równomiernie pokrył jej dno. Na suchą, rozgrzaną patelnię wsypujemy cukier tak, by równomiernie pokrył jej dno. Ściągamy patelnię z ognia, dodajemy kremówkę dokładnie mieszając aż powstanie jednolita masa. Ściągamy patelnię z ognia, dodajemy kremówkę dokładnie mieszając aż powstanie jednolita masa. Następnie rozprowadzamy masę herbatnikową tak, by pokryła dno oraz boki blaszki do połowy jej wysokości. Następnie rozprowadzamy masę herbatnikową tak, by pokryła dno oraz boki blaszki do połowy jej wysokości. Mieszamy do momentu, w którym masło się rozpuści i połączy z karmelem.