Focaccia z pomidorami koktajlowymi i cebulką czerwoną

Anna
Przekąski
26.06.2020 20:36
Focaccia z pomidorami koktajlowymi i cebulką czerwoną

Łyżeczka cukru - Łyżka mąki pszennej Ciasto: - 270 g mąki pszennej - 230 ml ciepłej wody - 1/4 łyżeczki soli - 2 łyżki oliwy Wierzch: - pomidorki koktajlowe - 1/2 średniej czerwonej cebuli - 2-3 łyżki oliwy - sól gruboziarnista - świeże zioła np cząber, rozmaryn Zaczyn: Do ciepłej wody włożyć drożdże,wsypać cukier i mąkę. Odstawić na 30 min. Piekarnik rozgrzać do 190 st. C i piec do zrumienienia ok 40 min ( w zależności od piekarnika). Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 min. Ciasto: Mąkę przesiać do miski. - 10 g świeżych drożdży - 50 ml ciepłej wody -

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://jaworskaanna7.blogspot.com/2020/06/focaccia-z-pomidorami-koktajowymi-i.html