Biszkopt kakaowy ( 20 x 30) - 6 jajek - 3/4 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru - 2-3 łyżeczki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać cukier,żółtka. Krem śmietankowy : - 500 ml śmietany kremówki - 250 g mascarpone - 1-2 łyżki cukru pudru Płynną kremówkę łączymy z mascarpone oraz cukrem pudrem i miksujemy do gęstego kremu. Wylać na przygotowaną blachę i piec ok 30 min w 180 st.C . Na tak przygotowany spód wyłożyć jedną część masy śmietankowej. Pod koniec wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao - wymieszać delikatnie,tylko do połączenia składników. Gdy biszkopt ostygnie ściąć wierzchnią warstwę,zostawiając 3/4 ciasta na spód.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://jaworskaanna7.blogspot.com/2020/06/truskawkowa-kostka.html