- 1,5 kg skrzydełek - główka czosnku, - łyżeczka soli - papryka ostra lub słodka - chilli - opcjonalnie trochę przyprawy do skrzydełek(ognista) - 3 średnie jajka - łyżeczka soli - łyżeczka ostrej papryki lub chilli - 1/2 łyżeczki pieprzu zwykłego lub cayenne - 1 szklanka mleka - 2 szklanki mąki pszennej - 2 szklanki mąki pszennej - 2 szklanki mąki kukurydzianej - ok 1,5 l do 2 oleju Następnego dnia tuż przed smażeniem robimy ciasto naleśnikowe. Do wysokiego naczynia,najlepiej plastikowego wsypać wymieszane mąki:kukurydzianą i pszenną - pomagając sobie szczypcami wkładać kawałki skrzydełek obtoczonych w cieście(4 kawałki na raz),zamknąć pojemnik i potrząsać delikatnie pojemnikiem by mąka odsypała mięso. Trzeba pilnować by ogień nie był zbyt słaby bo skrzydełka nasiąkną tłuszczem,zbyt mocny ogień spali na wierzchu a w środku mięso nie będzie dobrze usmażone. Smażymy na głębokim,dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor ok 10-15 min.